Æbleboller med vanille

Æbleboller med vanille, bare navnet er hyggeligt. Og det er efterår og den mørke, men hyggelige tid er på vej. Efteråret bugner med æbler, så det er nu alle æbleretterne skal laves, så som disse vidunderlige æbleboller med vanille. Jeg har også lavet æblegelé med vanille (opskrift kommer snarest) og det smager så godt oven på æblebollerne. Så mangler der kun en god stor kop te, det lune tæppe og den gode bog.

Jeg er slet ikke vild med frugt i mad, eller i kager. Okay, men du laver æbleboller?!?!? Jep, men det er fordi jeg river æblerne på den fine side af rivejernet, så får man kun smagen, men ikke æblestykkerne i bollerne. Det er konsistensen af den bløde frugt jeg ikke bryder mig om. Er heller ikke vild med marmelade med frugtstykker, yoghurt med frugt og slet ikke frugtgrød og frugttærter. Beklager, så den slags opskrifter kommer der desværre ikke på Lovelymess.dk 🙂 Frugten skal skjules så godt som muligt, for smagen er jo skøn, så må man jo sno sig, for at få smagen alligevel.

Da jeg var lille lavede min mor æblesuppe med vanille og brødcroutoner i og jeg elskede det, dengang. Smagen kan jeg genkalde i mine æbleboller med vanille og igen i æblegeléen. Måske derfor jeg synes de er så fantastisk gode, for mig er det jo mere end smag, men også minder og det gør noget helt specielt.

Æbleboller med vanille

Hvilke æbler du vil bruge, betyder ikke så meget, bare de er godt modne. Det giver den sødeste smag til bollerne. Du vælger selv om du vil rive dem groft, så får du lidt æblestykker i bollerne. River du dem fint, er alle spor slettet, bortset fra smagen.

Når du ælter dejen, hvilket jeg virkelig vil opfordre til, at du gør på en røremaskine, hvis du har sådan en, skal du ælte til dejen laver fine tråde og samler sig, på grund af gluten i hvedemelet, som bliver elastisk under æltningen.

Er du i tvivl om dejen er æltet nok, kan du altid lave “glutenprøven”.

Hvis du følger Sense principperne, vejer du dejstykkerne. Hvert stykke skal veje 50 gr, så passer det med 1 HF4.

Når bollerne bages, har jeg valgt, at gøre det ved lavere varme end man ellers bager boller ved. Det har jeg valgt af den grund, at jeg ikke ønskede den knasende sprøde skorpe, men den bløde bolle. Derfor er bagetiden også forlænget en smule, de skal jo blive færdige inden i.

Jeg håber du har fået lyst til at bage disse skønne æbleboller med vanille. Jeg hører meget gerne hvad du synes om dem i kommentarsporet 🙂

Æbleboller med vanille og Sense:

1 HF4

Følg lovelymess.dk på Facebook, Instagram eller Pinterest

 

Æbleboller med vanille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *