Æggekage med grøntsager

af Lene Clausen
Æggekage med grøntsager

Ååååh ja, æggekage med grøntsager, det er godt! Og det går an til både morgenmad, frokost og aftensmad. Måske ikke lige på samme dag. I mine øjne skal en æggekage være luftig og gerne lidt svampet med masser af fyld. Ikke sådan en bastant sag med knasende kanter, men det er jo en smagssag.

Sommerferien står for alvor for døren, to dage på arbejde endnu, jeg er så klar. Lærke er i dag taget ind til en veninde i København, så hende ser jeg først igen sidst på ugen. Og så min dårlige samvittighed, Liva har jo også sommerferie, men må holde skandsen herhjemme, mens jeg er på arbejde. Det piner mig, men hun hygger sig og tror egentlig hun nyder sin alenetid. Der kommer selvfølgelig også veninder på besøg osv. Så nok bare mig der skal affinde mig med, at hun nu er en stor pige. Men lige om lidt er jeg hjemme, lige indtil skolen kalder igen, så ikke mere dårlig samvittighed. Så skal vi hygge i lange baner, på ferie, i Spanien, hvis du ikke vidste det – men mon ikke, i hvert fald hvis du har fulgt med på bloggen 🙂

Æggekage med grøntsager

Denne æggekage har jeg fyldt med grøntsager, ikke kun fordi det giver rigtig god smag. Men også for at lave det ideelle måltid efter Sense principperne, så her behøver du ikke noget ved siden af, hvis du følger Sense. Ved du ikke hvad Sense er, har jeg skrevet lidt om det i et andet indlæg.

For at få æggekagen luftig, tilsætter jeg en smule bagepulver, det gør virkelig underværker. Ikke nok med, at den bliver mere luftig. Æggekagen ser også ud af meget mere, så det ligner et kæmpe måltid, uden egentlig at være det. Da jeg lavede den, tænkte jeg, kan jeg spise al det?!?!? Det kunne jeg godt 🙂

Med hensyn til grøntsager, kan du fylde det i du har lyst til, det er en god måde, at få ryddet ud i grøntsagsskuffen. Jeg havde  broccoli, peberfrugt og en lettere rynken tomat, helt perfekt.

Æggekage med grøntsager og Sense:

2 HF1-2

1 HF3

1 HF4

3 spsk fedt

Følg lovelymess.dk på Facebook, Instagram eller Pinterest

 

Æggekage med grøntsager

Æggekage med grøntsager

Æggekage med grøntsager

Ååååh ja, æggekage med grøntsager, det er godt! Og det går an til både morgenmad, frokost og aftensmad. Måske ikke lige på… Aftensmad Æggekage med grøntsager European Udskriv
Serveringer: 1 Forberedelse: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

2 æg

2 spsk skinketern

1 håndfuld broccoli

½ peberfrugt

1 tomat

3 spsk fløde

½ tsk bagepulver

purløg

Salt og peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 gr. Skær grøntsagerne ud i små stykker, på nær tomaten. Slå æggene ud i en skål og kom fløden og bagepulveret i. Pisk det godt sammen med en elpisker. En gaffel er lidt svær at gøre det med, da bagepulveret har det med at ligge sig i små klumper. Kom salt og peber i. Kom skinketernene og grøntsagerne i. Tag et lille fad og hæld det hele op i. Sæt i ovnen. Skær tomaten i tykke skiver. Efter ca 10 min tager du æggekagen ud og lægger tomatskiverne på. Ind i ovnen igen. Hold lidt øje med den, så den ikke bliver sort. Jeg har skrevet den skal have 20 min, det kommer lidt an på størrelsen på fadet, så hold øje, prøv at ryste den lidt, er det stadig flydende ovenpå, så skal den have lidt mere. Pynt til sidst med klippet purløg og servér med et stykke godt brød til. Velbekomme 🙂

0 Kommentarer
4

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');