Æggetoast

af Lene Clausen
Æg toast æggetoast

Æggetoast er en af mine helt store favoritter på morgenbordet. Den er nem at lave, smager fantastisk med den bløde midte af smeltet ost. Ja, jeg er vild med ost i alle afskygninger, men helst blød ost, så smeltet ost er lige mig!

Æggetoasten kan varieres lige efter din smag, uden skinke, med masser grøntsager, kun med ost, ja kun fantasien sætter grænser. Dog vender jeg igen og igen tilbage til klassikeren med ost og skinke.

Et godt og solidt morgenmåltid. I følge Sense principperne er denne æggetoast med ost og skinke, serveret med grøntsagsstave ved siden af, samt et stykke brød eller noget frugt, det helt perfekte måltid.

Tilberedelse af æggetoast

Jeg er jo typen der står op ca 2 timer før jeg skal ud af døren om morgenen, det er simpelthen fordi jeg nyder at starte stille og roligt. Det giver mig tid til at lave et ordentligt og lækkert morgenmåltid. For selvfølgelig tager det længere tid, at lave en æggetoast end at hælde cornflakes op i en skål og hælde mælk på.

Jeg smører madpakker om morgenen og mens jeg gør det, laver jeg samtidig min morgenmad. Det giver mig ca 20 min til at få klaret det hele og det er lige passende tid til at få bikset en æggetoast sammen. Til at lave æggetoasten har jeg en lille pande, den er nok 20-25 cm. Denne størrelse passer perfekt med at et rørt æg fylder bunden, så den bliver fin rund. Jeg har ikke prøvet at lave den på en større pande, men tænker sagtens det kan lade sig gøre. Jeg tænker dog, at du skal sørge for at holde det lidt væk fra kanten på panden.

Denne portion passer til en person og mætter godt! Det ligner en stor portion, men det er fordi der er bagepulver i æggemassen. Det behøves ikke, men får æggetoasten til at se flot ud og ikke så flad.

Jeg håber du har fået lyst til at prøve at lave æggetoast!

Æg toast æggetoast

Æggetoast

Æggetoast er en af mine helt store favoritter på morgenbordet. Den er nem at lave, smager fantastisk med den bløde midte af… Alle Opskrifter Æggetoast European Udskriv
Serveringer: 1 Forberedelse:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

2 æg
1-2 skiver skinke, afhængig af størrelsen
3-4 skiver ost
1 tomat
Spinat
1/2 tsk bagepulver
Salt
Peber

Sådan gør du

Slå det ene æg ud i en lille skål, tilsæt salt, peber og halvdelen af bagepulveret. Pisk med en elpisker. Jeg sætter kun en pisker på, da et æg jo ikke fylder meget. Skyl spinat og tomat og skær tomaten i skiver. Sæt panden over, ved middelhøj varme, med en smule olie på. Når det er varmt hælder du æggemassen på og lader den stå. I mens slår du det andet æg ud i skålen, tilsætter salt, peber og resten af bagepulveret, pisk igen godt med elpiskeren. Herefter vender du ægget på panden, som nu er blevet en pandekage. Giv den 1-2 min, tag den af og hæld den anden del af æggemassen på. Giv det 2-3 min. Vend den på panden og læg med det samme, ost, skinke spinat og tomat på. Læg nu æggepandekagen, som du tog af panden før ovenpå, giv det 1-2 min. Tag en tallerken der dækker panden og læg den ovenpå. Vend det hele over på tallerkenen og med en pallette lægger du den stille og roligt tilbage på panden og giver den lige det sidste. Tag den af panden og skær den ud i kvarte og servér med grøntsagstave og groft brød. Velbekomme!

Æggetoast og Sense:

1 HF1-2

1 HF3

3 spsk fedt

0 Kommentarer
0

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');