Asparges bøffer

af Lene Clausen
Asparges bøffer

I går var det fredag og det kan godt kræve en god bøf, jeg valgte dog at lave asparges bøffer denne fredag. Nok ikke lige hvad man ville betegne som en lækker saftig fredags bøf. Men de er faktisk overreaskende gode og har selvfølgelig intet med en lækker fredags bøf at gøre. I stedet får du her et sundt og lækkert alternativ til bøffen, både til morgenmad, frokost og aftensmad.

Jeg har faktisk lige spist den sidste af asparges bøfferne i en rugbrødssandwich med tomat og smeltet ost. Det duer den i den grad også til!

Jeg er forresten meget tæt på, at være i mål med mit vægttab, mangler 1,5 kg, så rammer jeg 71,9kg og har dermed tabt lidt over 18 kg på godt et halvt år. Det er det bedste jeg har gjort for mig selv. Har du lyst til at læse min historie, så kan du læse den her. Jeg har i det halve år taget billeder af alle mine måltider og lagt op på Instagram. Det vil sige, at du faktisk bare kan starte fra en ende af, så skal du se resultater. Du kan også bare vælge, at bruge billederne som inspiration, i hvert fald kan du se alle mine måltider på min profil Lovelymess.dk. Er du mere til Facebook, så er jeg sørme også der, her er det mine opskrifter jeg deler, du kan finde min side under Lovelymess.dk, eller blot klikke på linket.

Asparges bøffer

Nå, nok reklame for mig og tilbage til bøfferne, det er jo det det handler om.

Asparges bøffer er nemme at lave. De kom sig egentlig af, at jeg havde lidt asparges liggende, som ikke så så spændende ud længere, så win-win, lækre bøffer og mindre madspild.

Jeg tog min minihakker, du kan også sagtens hakke det fint i hånden. Kom asparges, parmesan, rødløg, persille og panko op i og gav det en hurtig tur, ikke for meget, det skal ikke blive til mos. Inden da havde jeg lige kogt aspargesene 2-3 min. Efter minihakkeren, kom jeg det op i en skål og rørte æg, salt og peber i. En tur på panden i lidt olie og voila, så er der asparges bøffer.

Asparges bøffer og Sense:

1 HF1-2

1 HF3

1/4 HF4

1 spsk fedt

Asparges bøffer

Asparges bøffer

I går var det fredag og det kan godt kræve en god bøf, jeg valgte dog at lave asparges bøffer denne fredag.… Alle Opskrifter Asparges bøffer European Udskriv
Serveringer: 3 stk Forberedelse: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

6-7 grønne apsrges

1 rødløg

3 spsk revet parmesan

1 lille håndfuld frisk persille

2 spsk panko rasp (alm rasp er lige så fint)

1 æg

Salt og peber

Sådan gør du

Start med at skære enden af aspargesene og giv dem et opkog  2-3 min i letsaltet vand. I mens plukker du persillen, skræller rødlægget og skære det over et par gange. Kom det hele op i minihakkeren, også asparges, gem ægget, salt og peber. Jeg skal lige sige, at har du ikke en minihakker, så hakker du bare det hele fint i hånden, det kan du sagtens gøre. Giv det hele en hurtig tur, ikke for længe, det må ikke blive til mos.

Herefter kommer du massen over i en skål, tilsætter ægget, salt og peber og rører det godt sammen. Sæt en pande over med lidt olie, ved middel - middelhøj varme. Lav 3 bøffer og steg dem godt på hver side. Tag dem af og server dem med et par nye kartofler, i en sandwich, som bøf i en burger, ja, kun fantasien sætter grænser. Jeg siger i hvert fald velbekomme. Lad mig gerne vide i kommentarfeltet hvad du synes 🙂

 

0 Kommentarer
1

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');