Asparges med citron og parmesan

af Lene Clausen
Asparges med citron og parmesan

Så er der lækre asparges med citron og parmesan. De smager skønt som tilbehør til sommerens grillretter, både kylling og en stor svedig bøf. Måske med en god klat blomkålsbearnaise til. Og selvfølgelig et glas af din yndlings vin, så er det perfekte måltid vist klaret.

Jeg er så småt begyndt at tælle ned til vores sommerferie. 14 dage i mit elskede Spanien. Denne gang går turen til Cambrils, Salou og Barcelona. Det er en ferie med lidt af det hele. Badeferie i Cambrils og Salou, det er to byer, som nærmest er smeltet sammen og vi skal bo lige midt i mellem, helt ned til stranden. Og storbyferie, med kun ca 150 km til Barcelona. Barcelona har et kæmpe food market med alverdens fødevarer og små restauranter. Markedet hedder La Boqueria Market og jeg glæder mig som et lille barn til juleaften, til at komme derind og købe lækre sager.

Ud over det, skal vi bare nyde at holde ferie sammen, bade, spise og hygge. Faktisk er det sådan, at Liva og jeg tager derned alene den første uge. Ugen efter kommer min gode veninde Mette og hendes søn Daniel, Liva og ham er begge 12 år. De skal så holde den sidste uges ferie sammen med os, det bliver så hyggeligt.

Asparges med citron og parmesan

Asparges er lækre på alle mulige måder og er i sæson lige i denne tid, så det er bare ud og få fat i dem.

Asparges med citron og parmesan er ovnbagte. Det gør dem om muligt endnu nemmere. Bare skær enderne af, op på en bageplade med bagepapir. Drys med revet parmesan og så lægger du de halve skiver citron oven på. Herefter skal de en tur i ovnen i ca 15 min, de må gerne beholde lidt bid, så de ikke bliver helt slaskede og bløde.

Jeg håber du har  fået lyst til at lave disse lækre asparges med citron og parmesan.

Asparges med citron og parmesan og Sense:

2 HF1-2

1 spsk fedt

Asparges med citron og parmesan

Asparges med citron og parmesan

Så er der lækre asparges med citron og parmesan. De smager skønt som tilbehør til sommerens grillretter, både kylling og en stor… Alle Opskrifter Asparges med citron og parmesan European Udskriv
Serveringer: 4 Forberedelse: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

16 friske grønne asparges, gerne de lidt tykke af dem

2 økologiske citroner

5 spsk revet parmesan

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 gr. Skær enderne af de grønne asparges og læg dem med ca 1/2 cm mellem hinanden på bagepladen. Drys det revne parmesan ud over aspargesene. Skær citronerne ud i halve citronskiver og fordel dem oven på aspargesene. Kom dem i ovnen i ca 15 min.

Servér dem med citronskiverne oven på.

0 Kommentarer
3

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');