Balsamico marinerede champignon

Da jeg var lidt yngre, var Jensens Bøfhus det helt store. Slagelse har aldrig haft en af restauranterne, så det var altid en glæde at komme der, når vi var på tur. Det bedste var dog deres balsamico marinerede champignon i salatbaren, de smager vanvittig godt!!! Jeg har længe forsøgt at kopiere dem, men det er ikke rigtig lykkedes. Heller ikke denne gang, men denne gang har jeg ramt noget bedre, eller i hvert fald, lige så godt. Balsamico marinerede champignon har den der sur/søde smag, som jo er så fantastisk. Den sure smag fra balsamicoen og den søde smag fra siruppen. Jeg bruger faktisk ikke sukker i min madlavning, men har erstattet det med Sukrins produkter, så siruppen i denne opskrift er også Fibersirup fra Funktionel Mad. Den kan selvfølgelig erstattes af helt almindelig sirup.

Jeg har brugt en billig balsamico fra Netto. Når den nu alligevel skal blandes op med de andre ingredienser, er der ingen grund til at bruge den dyre. Gem den til vinagrettes osv.

Balsamico marinerede champignon

Opskriften på disse lækre champignon er meget nem og lige til at gå til. Du blander simpelthen bare ingredienserne, putter champinonerne i og lader dem marinere en times tid. Så skal de en tur i ovnen og så er de klar til at blive spist.

De gør sig rigtig godt som tilbehør til rødt kød, med en god kraftig rødvin til. Men du kan også lade dem køle af, skære dem ud i skiver og bruge dem i en salat, gerne en god kraftig salat, måske med broccoli. En dyrlægens natmad, med sky og balsamico marinerede champignon, bliver lige løftet et luftlag eller to højere. Som du kan se, foretrækker jeg dem til kraftig mad, grunden er, at de er ret kraftige i smagen. Håber du har fået lyst til at prøve min variation af Jensens marinerede champignon.

Indlægget indeholder affiliate links

4 Comments

  • Hvad, hvis man ikke vil bruge Sukrin produkter?
    tænker du at man kan bruge sukker?
    Hvis ja, har du så en ide´om, hvor meget?

    Reply
    • Hej Carina
      Du kan godt bruge almindelig sukker. Blandingsforholdet på Sukrin og sukker er det samme, så ret nemt må man sige ☺️
      Venligst Lene

      Reply
    • Hej Emma
      Tusinde tak 🙂
      Du kan sagtens undlade at komme hvidløg i!
      Venligst Lene

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *