Fladbrød med hvidløg og koriander

af Lene Clausen
Fladbrød med hvidløg og koriander

I dette indlæg får du opskriften på bløde og lækre fladbrød med hvidløg og koriander. Fladbrødene er gode som tilbehør til alverdens retter, hvor et godt brød er uundværligt. Og så er de faktisk mindst lige så gode, efter en tur i fryseren. Så lav en god portion, så har du dem altid lige ved hånden.

Faktisk er det et stykke tid siden jeg lavede disse fladbrød med hvidløg og koriander, men i går skulle vi have kebab, eller det var egentlig bare marinerede oksekødsstrimler. Og så var det så heldigt, at jeg lige havde en stak i fryseren. Jeg tog dem ud i går morges, inden jeg tog på arbejde. Og kom dem en tur på brødristeren da vi skulle bruge dem om aftenen. De var lækre, bløde og luftige, det overraskede mig positivt, tænkte de godt kunne være blevet lidt kedelige efter en måneds tid i fryseren.

Min ferie er netop startet, den har været længe ventet, men nu er det nu. Hvorfor sidder jeg så her og skriver? Tjaaah, jeg ser ikke min blog som arbejde, men som en hyggelig fritidsinteresse, hvor jeg slapper af, nyder den gode mad, de lækre billeder og at kunne give dig lyst til at lave lækker og sund mad. Men på tirsdag, lukkes computeren og jeg smutter syd på, så der bliver det kun på Facebook og Instagram du kan følge med 🙂

Fladbrød med hvidløg og koriander

Brødene tager lidt tid at lave, da de skal hæve en god times tid. Men det skal det meste brød jo, så det kommer vi ikke uden om. Men ellers er de nemme, dejen laves, hæver og så steges de på panden, lidt lige som pandekager.

Da jeg lavede dem, spiste vi dem som hot dogs, med en stor frankfurter pølse i og godt med snask oven på, det var lækkert. Du kan rulle dem om forskelligt grønt, skinke, ost, ja hvad du lige har lyst til. Vi fik dem jo så med marinerede oksekødsstrimler i går, det var også lækkert. Kan vist konstatere, at fladbrød med hvidløg og koriander er et rigtig godt allround brød.

Fladbrød med hvidløg og koriander og Sense:

1 HF4 – afhængig af størrelse

Fladbrød med hvidløg og koriander

Fladbrød med koriander

I dette indlæg får du opskriften på bløde og lækre fladbrød med hvidløg og koriander. Fladbrødene er gode som tilbehør til alverdens… Alle Opskrifter Fladbrød med hvidløg og koriander European Udskriv
Serveringer: 10 stk Forberedelse: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

250 gr hvedemel

100 gr rugmel

150 ml lunt vand

20 gr gær

2 spsk græsk yoghurt

1 tsk salt

2 spsk olie

2 fed presset hvidløg

2-3 spsk frisk hakket koriander

 

 

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt saltet, den græske yoghurt og olien. Herefter hælder du melet i lidt af gangen, både hvedemel og rugmel. Ælt dejen rigtig godt, undervejs tilsætter du presset hvidløg og koriander. Dejen skal æltes rigtig godt i 7-10 min. Har du en røremaskine med dejkrog, så lad den gøre arbejdet. Når dejen er godt æltet, stiller du den et lunt sted, med husholdningsfilm over. Lad den stå 1-2 timer.

Del dejen i ca 10 lige store dele, rul dem ud med en kagerulle. Det gør ikke noget de ikke er cirkelrunde, de må gerne være lidt rustikke.

Steg dem på en pande, med lidt olie, ved middelvarme. De skal ca have 2 min på hver side. Hold øje, de bliver let sorte, altså de små bobler må gerne lige få snerten af brændt, men ikke mere end det. Og det er jo en smagssag. Velbekomme 🙂

TIP! Når fladbrødene er færdige, kan du smelte lidt smør med presset hvidløg og hakket koriander og pensle dem med, det giver ekstra smag og lækkerhed.

0 Kommentarer
0

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');