Græskar puré

af Lene Clausen
Græskar puré

 

Græskar puré eller græskar mos, kald det hvad du vil, er for mig en basisvare i mit køleskab på denne tid af året. Det er så godt til så mange ting. Eksempelvis, smager det virkelig godt oven på din havregrød, lige med et drys kanel. Det smager mindst lige så godt på skyr eller yoghurt. Og så er det jo fantastisk i kartoffelmos eller den klassiske græskarsuppe. Du kan også bage kager med græskar puré, for eksempel mine gode sundere græskar muffins.

Det gode ved græskar puré er at det kan fryses, så lav en god portion, så har du til lang tid. Frys det i mindre poser, så du kan nøjes med at tage den mængde op du skal bruge.

Kim larsen gik jo bort her forleden, det har jeg faktisk tænkt lidt over. Ikke sådan været ked af det, men tænkt, at det er vildt, så meget musik han har lavet gennem årerne. Jeg begyndte at høre hans sange i søndags, og blev overrasket over, at jeg kunne så mange af hans tekster. Jo hans musik er, som man siger, baggrundstapetet i mit liv og opvækst, men det er jo ikke noget jeg har tænkt over, det har jo bare altid været der.

Det er først nu jeg kommer til at tænke over det. Og så kan man sige, at det er lidt voldsomt, den hype der er omkring ham nu, med tv programmer der ændres, mindekoncerter, citater, tillæg i bladene osv. Men jeg tænker, at det er meget naturligt, for han var jo ikke kun baggrundstapetet i mit liv, det var han jo i nærmest alles liv. Jeg synes det er helt perfekt, at han hyldes! Selvom han, med garanti, ville have hadet det, hvis han var her.

Græskar puré

Spiser du efter Sense principperne er græskar rigtig godt, da det tæller som HF1-2, altså grøntsager.

Græskar puré kræver ikke meget, men er lidt et pillearbejde, når skrællen skal fjernes, til gengæld er det det hele værd. Vent med at pille til den er kølet godt af, det er nemmere og ja, så brænder du heller ikke nallerne 🙂

Græskar puré og Sense:

HF1-2

Følg lovelymess.dk på Facebook, Instagram eller Pinterest

 

Græskar puré

Græskar puré

Græskar puré

  Græskar puré eller græskar mos, kald det hvad du vil, er for mig en basisvare i mit køleskab på denne tid… Alle Opskrifter Græskar puré European Udskriv
Serveringer: 1 græskar Forberedelse: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

1 Hokkaido græskar

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 gr. Tag en bageplade og læg bagepapir på. Skær græskaret over og fjern kernerne i midten. Placér de to halvdele på bagepladen med kødet mod bagepladen. Sæt pladen i ovnen.

Efter en times tid tager du dem ud og lader dem køle lidt af.

Du kan du pille skrællen af græskaret lige så stille med fingrene. Når det hele er fjernet, kommer du kødet op i en blender og blender til det er helt fint og jævnt. Voila! Så har du lækker græskar puré 🙂

0 Kommentarer
3

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');