Grønne pølsehorn med spinat og blomkål

af Lene Clausen
Grønne pølsehorn med spinat og blomkål

Her får du opskriften på grønne pølsehorn. Pølsehorn er dejlig nemme og ungerne elsker dem i madpakken, efter skole, fritidsaktiviteter, ja hele tiden nærmest. De laves efterhånden i mange versioner, med lyst brød, groft brød, butterdej, glutenfri osv, jeg har endnu ikke smagt et pølsehorn der ikke var gode. Problemet med pølsehorn er bare, at de bliver hurtigt tørre, i hvert fald dem jeg har bagt før i tiden. Det ville jeg gerne komme uden om, samtidig med, at få puttet nogle grøntsager i, så de mætter bedre og er sundere. Det er der kommet disse lækre grønne pølsehorn med spinat og blomkål ud af.

Hverdagen er også i gang igen efter en fantastisk dejlig ferie, både herhjemme og i mit elskede Spanien. Min spanske ferie kommer der et længere indlæg om snart. Jeg har nemlig været et noget overset sted, set med danske øjne og det er synd. Var også i Barcelona, som bestemt ikke er et overset sted, set med danske øjne. Det var faktisk helt surrealistisk, efter 10 dage, hvor jeg ingen danskere havde mødt, pludselig hørte danske stemmer mange steder. Nå men det kan du læse meget mere om senere.

Grønne pølsehorn med spinat og blomkål

Hvordan laver man så de her mættende og grønne pølsehorn? Du hakker simpelthen blomkål og spinat fint, blander det godt sammen med de resterende ingredienser. Til sidst pakker du pølserne ind i “dejen”. Det er ikke sådan en rigtig dej, så du bliver lidt klistret på fingrene, men det er hele griseriet værd. Drys med sesamfrø, chia frø eller andre fine frø.

Så skal de en tur i ovnen og bum, så er der pølsehorn. De skal opbevares på køl, da der er æg og parmesan i, her kan de holde sig 3-4 dage og samtidig stadig være bløde og saftige. De er også velegnede til at fryse ned. Tag dem op om morgenen og de er klar som snack om eftermiddagen.

Jeg håber du har fået lyst til at lave disse lækkerlinger 🙂 Jeg modtager gerne feedback, enten i kommentarfeltet, på Facebook, Instagram eller på mail.

Grønne pølsehorn med spinat og blomkål og Sense:

HF1-2: 1/2

HF3: 1/2

HF4: Nærmest intet

Fedt: 1/2 spsk

Grønne pølsehorn med spinat og blomkål

Grønne pølsehorn med spinat og blomkål

Her får du opskriften på grønne pølsehorn. Pølsehorn er dejlig nemme og ungerne elsker dem i madpakken, efter skole, fritidsaktiviteter, ja hele… Alle Opskrifter Grønne pølsehorn med spinat og blomkål European Udskriv
Serveringer: 12 stk Forberedelse: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

12 brunch pølser

½ blomkål

1 stor håndfuld frisk spinat

2 æg

3 spsk rugmel eller anden grov mel

3 spsk parmesan

½ tsk bagepulver

Salt og peber

Pynt: Sesamfrø eller anden frø

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 gr. Blend spinat og blomkål godt. Pisk æg, mel, parmesan, bagepulver, salt og peber i dejen.

Tag en bageplade og læg et stykke bagepapir på.

Nu skal du have dejen omkring pølserne. Dejen og klistret, så du skal ligesom pakke det omkring og så lægge dem på bagepladen. Det gør du med alle 12 pølser. Slutteligt drysser du dem med sesamfrø.

Sæt bagepladen i ovnen i ca 15 min. Måske skal de have lidt kortere eller lidt længere, så hold med dem i ovnen.

Husk, at de skal opbevares i køleskabet. De er velegnet til at fryse.

Velbekomme!

0 Kommentarer
1

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');