Grøntsagsbrød uden mel

Grøntsagsbrød uden mel og egentlig ville jeg gerne kunne skrive glutenfrie, men der er havregryn i. Havre er som udgangspunkt uden gluten, men der er noget med at der er afsmitning fra andre sorter når de males, så helt uden gluten er havregryn altså ikke.

Men de her grøntsagsbrød er gode, jeg har haft spist nogen som jeg bare synes bliver noget sjask. De her brød har jeg puttet havregryn og hakkede nødder i, det giver dem altså lige lidt ekstra bid og det kan jeg godt lide.

I bund og grund er jeg mest fan af et stykke groft brød og har ikke helt forstået denne her glutenfrie bølge hvor kager og brød ikke indeholder mel, for at undgå gluten. Det er jo de færreste der ikke kan tåle det. Men det er jo en del af at vi i disse år er lidt kulhydratforskrækkede, vi spiser low carb osv. Men er det ikke meget godt med et stykke rugbrød? Også for at holde maven igang og få nogle gode fibre. Nogle bliver oppustede af hvidt brød, jeg er en af dem og derfor spiser jeg det sjældent. Jeg foretrækker i stedet et stykke groft brød.

Og alle de her kager uden mel, beklager, men jeg har lidt svært ved det. Vil altså hellere have en dejlig kage, som virkelig smager godt og så nyde det ind i mellem, i stedet for at spise en uden mel. Jeg har både opskrifter på sukkerfrie rabarbermuffins og sundere græskarmuffins liggende her på bloggen og de er gode, ingen tvivl om det, men de kan altså ikke hamle op med en lækker chokoladekage med glasur.

Og nu har jeg så igen kastet mig ud i brød uden mel, nå ja, jeg forsøger at bliver klogere på, om jeg en dag kommer til at elske glutenfrie brød og kager, jeg er ikke sikker. Men som alternativ i ny og næ er jeg helt med på den.

Grøntsagsbrød uden mel

Opskriften er nemmest hvis du bruger en foodprocessor. Men du kan også godt hakke grøntsager og nødder med en kniv. Alle ingredienser blandes sammen og smøres på bagepladen. Ind i ovnen. Når den kommer ud, er det vigtigt du lader den køle helt af inden du forsigtigt fjerner bagepapiret og skærer den ud i ønskede stykker.

Glæder mig til at høre hvad du synes om dem og ønsker god fornøjelse med bagningen af mine grøntsagsbrød 🙂

Grøntsagsbrød uden mel og sense

1 HF1-2

1/2 HF3

1/4 HF4

Fedt: 1/2 spsk

 

Følg lovelymess.dk på Facebook, Instagram eller Pinterest

 

Grøntsagsbrød uden mel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *