Hjemmelavet tomatsovs

Hjemmelavet tomatsovs får du i dag opskriften på. På denne tid af året, hvor de allersidste tomater er at finde i drivhuset er det fantastisk at kunne lave sin egen tomatsovs. Den kan bruges til rigtig mange ting, eksempelvis i en pastaret, en risotto, suppe, som smag i gryderetter, ja du kan selv fortsætte.

Vi har haft travlt på det seneste, travlt med at holde en dejlig ferie. Vi skulle egentlig ikke så meget de første 5-6 dage og det var så dejligt, så vi var bare sammen, uden iPad, computer osv. Det kan faktisk godt anbefales. Vores lokale bibliotek låner spil ud, så vi lånte nogle spil og så gik der ellers konkurrence i den. Faktisk aftalte vi på forhånd, at vi ville gå derop og låne et spil, som ingen af os kendte i forvejen. Vi endte op med Takenoko og måtte jo starte med at læse vejledningen fra ende til anden og det er et super godt spil, så det er ikke sidste gang vi gør det på den måde.

Ud over at konkurrere i spil, tog vi en enkelt overnatning i Malmø. Jeg har ikke været der før, men blev glædeligt overrasket. Smuk by med floder/åer (ved ikke om det var en flod eller en å og hvad der egentlig kendetegner om det er det ene eller det andet) igennem byen, gamle bygninger og hyggelig stemning.

Vi spiste dejlig mad, om aftenen spiste vi indisk på The Green Chili på Lilla Torg. Lørdag blev det til thai hos The pad Thai i Emporia. Emporia er skandinaviens største indkøbscenter og ligger lige i udkanten af Malmø. Det er i hvert fald ikke sidste gang vi tager derop. Vi overvejer faktisk at tage derop i december, tror det er en meget hyggelig by i december med juleudsmykning osv.

Hjemmelavet tomatsovs

Tomatsovsen er dejlig nem at have med at gøre, bare skær ud og kog og blend, bum! Den mængde jeg har skrevet giver godt ½ L. Men du kan sagtens komme mere i, forholdene betyder ikke så meget. Du kan også komme andre krydderier i, måske lidt grovere grøntsager, chili, ja, det er kun fantasien der sætter grænser. Du kan også sagtens fryse tomatsovsen, hvis du laver større portioner.

Jeg håber i hvert fald du har fået lyst til at lave din egen tomatsovs og ønsker god fornøjelse!

Hjemmelavet tomatsovs og sense

2 HF1-2

Følg lovelymess.dk på Facebook, Instagram eller Pinterest

 

Hjemmelavet tomatsovs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *