Hummus med chili og rød peber

af Lene Clausen
Hummus med chili og rød peber

Indlægget indeholder affiliate links

Hummus med chili og rød peber er noget så lækker. Jeg er vild med hummus i alle afskygninger, men specielt med det lille twist af chili. Ikke for meget, det skal ikke overtage smagen fuldstændig, bare lige prikke lidt på tungen. Hummusen er flot med den røde farve fra peberfrugterne, de er også med til at give en fyldigere smag.

I skrivende stund er det lørdag formiddag, solen skinner fra en skyfri himmel, vinduerne står på vid gab og det er d 3. november, det er helt vildt! Vildt, at det snart er jul, butikkerne er i fuld gang. Vildt at det er så lunt stadigvæk, men også virkelig dejligt.

I aften skal jeg ud og spise lækker mad på Restaurant La Viva i Slagelse, efterfulgt af koncert med Queen Machine, kender du dem? Jeg hørte dem i sommers og de er fantastisk gode og meget lig Queen, så det går jeg og glæder mig til. Men først skal jeg lige skrive lidt her, ordne vasketøj osv.

Jeg har tidligere lavet en fetadip med ovnbagt rød peberfrugt, den er også god!

Hummus med chili og rød peber

Når du skal lave hummus med chili og rød peber skal du beslutte dig for om du vil bruge kikærter på dåse, de er klar til brug med det samme. Du kan også bruge almindelige kikærter, de skal stå i blød natten over. Jeg bruger altid de almindelige og har ikke prøvet at bruge dem på dåse. De er helt sikkert lige så gode, lidt dyrere, men ellers.

Ellers er der ikke så mange dikkedarer i at lave hummus med chili og rød peber. Peberfrugterne skal en tur i ovnen, det er lige til og efterfølgende skal det hele blendes sammen til en ensartet masse.

Pas på med chilien!!!! Jeg præsterede at vælge en anden chili, jeg ved ikke hvad den hedder, men det er et lille gul/orange bæst, som er pivstærkt!!! Jeg tænkte, ja ja, den er ikke så stort så en halv med kerner er fint. Pyyyyha, den blev MEGET stærk. Så vælg en rød chili og så lidt ad gangen, så du kan smage til.

Jeg håber du har fået lyst til at lave denne lækre hummus med chili og rød peber. Jeg vil meget gerne se når du har lavet en af mine opskrifter, så tag mig meget gerne med #lovelymess eller @lovelymess.dk på de sociale medier.

Hummus med chili og rød peber og Sense:

½ HF 3 – afhængig af hvor meget du spiser af den 🙂

 

Følg lovelymess.dk på Facebook, Instagram eller Pinterest

 

Hummus med chili og rød peber

Hummus med chili og rød peber

Hummus med chili og rød peber

Indlægget indeholder affiliate links Hummus med chili og rød peber er noget så lækker. Jeg er vild med hummus i alle afskygninger,… Alle Opskrifter Hummus med chili og rød peber European Udskriv
Serveringer: 2-3 dl Forberedelse: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

200 gr kikærter

1 stor eller 2 små røde peberfrugter

1 spsk Tahin

½ rød chili

Saften af ½ citron

1 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

Salt og peber

1-2 spsk creme fraiche 9% ( kan udelades )

 

Sådan gør du

Dagen før du vil lave hummus, skal du lægge kikærterne i vand. Hæld dem op i en skål og hæld kold vand over så det dækker. Lad dem stå til dagen efter. Du kan også købe kikærter på dåse, de er opblødte, så kan du springe det første step over.

Det første du gør dagen efter er, at skylle peberfrugterne og skære dem over, fjern kernerne. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i en 200 gr varm ovn i ca 30 min eller til skindet begynder at tage farve. Herefter lader du dem køle af. Du kan nu stille og roligt hive skindet af.

Næste step er, at få lavet hummusen. Tag en blender, minihakker eller hvad du har og kom de opblødte kikærter, peberfrugterne, saften fra citronen, tahin, olivenolie og pres hvidløget i. Pas på med chilien, så kom lidt i ad gangen og smag til med salt og peber. Til sidst rører du creme fraichen i, det gør den lige lidt ekstra cremet. Kan dog udelades.

Lad hummusen hvile et par timer. Servér eksempelvis med grøntsagsstænger eller brug den som spread i sandwich.

1 Kommentarer
3

Måske dette er noget for dig?

1 Kommentarer

Sandwichbrød af rugbrødsrester er lækkert i madpakken- lovelymess.dk november 6, 2018 - 12:11

[…] Sandwichbrød af rugbrødsrester, jeg er genial, hvis jeg selv skal sige det, intet mindre. Du kender det godt, man når ikke helt at få spist alle skiverne i rugbrødsposen inden de bliver tørre eller ligger og smuldrer. Eller da du købte det der lækre brød hos bageren, som i papirsposen bare bliver så hurtigt tørt. Så har jeg simpelthen udtænkt løsningen, hvis du ikke lige er til øllebrød, det er jeg nemlig ikke!! Der skal da laves brød ud af brød De er rigtig gode som sandwich i madpakken, som små snacks, hvis du laver dem mindre, måske dyppet i lidt humus med chili. […]

Reply

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');