Klassiske ægge muffins med tomat, ost og skinke

af Lene Clausen
Klassiske ægge muffins med tomat, ost og skinke

Så er der klassiske ægge muffins med tomat, ost og skinke. Det er jo egentlig en god omelet, bare som en lækker muffin. Jeg fylder dog lidt ost i midten, så de bliver ekstra lækre. De er rigtig gode til morgenmad eller i madpakken. De gør sig fint både kolde og varme, altså jeg foretrækker dem varme, så osten er dejlig smeltet. Men de er også rigtig gode kolde. Du kan servere en groft stykke brød til med kold smør og lidt ekstra grøntsager. På denne måde har du et fuldt Sense måltid.

Min store datter, Lærke, som jo går i gymnasiet og bliver student til sommer, har været så uheldig at blive smittet med kyssesyge. Eller det er i hvert fald det mistanken går på, lægen var ikke i tvivl. Men vi skal ud og have taget blodprøven, som kan be- eller afkræfte det på tirsdag. Hun vil gerne have mig med og jeg har først en fridag der.

Men hun er godt nok skidt tilpas, hendes hals gør så ondt, lige som resten af hendes krop og så sover hun rigtig meget. Jeg vil så gerne kunne hjælpe hende, men der er ikke så meget at gøre, andet end at overøse hende med kærlighed, chai-te og suppe. Og så håber jeg snart hun får det lidt bedre igen.

Klassiske ægge muffins med tomat, ost og skinke

Den opskrift, eller rettere forslag jeg har lavet her, kan du ændre i alt det du vil. Hvilket fyld du vil fylde i, er helt op til dig selv. En god chorizo og lidt rødløg smager også rigtig godt! Eller hvad med lidt bacon? Der er masser af muligheder.

Det er bare vigtigt, at du lægger fyldet i formen først og herefter hælder æggemassen henover, så får du det bedste resultat.

Og fortvivl ikke, når du kigger ind i ovnen til dem, er de hævet flot op og du tænker WAUUUW!!!! Men så snart du tager dem ud, falder de altså mere eller mindre sammen, det er helt normalt og ikke noget du har gjort forkert.

Jeg hører gerne fra dig i kommentarfeltet, hvilket spændende fyld du har forsøgt dig med 🙂

Klassiske ægge muffins med tomat, ost og skinke og Sense:

1/4 HF1-2

1 HF3

1 spsk fedtKlassiske ægge muffins med tomat, ost og skinke

Klassiske ægge muffins med tomat, ost og skinke

Klassiske ægge muffins med tomat, ost og skinke

Så er der klassiske ægge muffins med tomat, ost og skinke. Det er jo egentlig en god omelet, bare som en lækker… Alle Opskrifter Klassiske ægge muffins med tomat, ost og skinke European Udskriv
Serveringer: 3 stk Forberedelse: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

2 æg

3 tsk skinke tern eller strimler

3 spsk revet ost

2 små tomater

Salt og peber

Pynt med friskhakket persille eller purløg

Sådan gør du

Begynd med at tænde ovnen på 180 gr.

Skær tomaterne i skiver, der skal bruges 2 skiver i hver muffin, altså 6 skiver i alt til denne portion.

Slå æggene ud i en lille skål og kom salt og peber i. Pisk det godt sammen.

Nu skal muffinsne "bygges". Tag din muffinsform og smør den med lidt olie, hvis det er påkrævet. Læg en tomatskive i bunden af 3 af dem. Kom 1 tsk skinke tern eller strimler i hver, herefter 1 spsk revet ost i hver og så en tomatskive igen. Nu fordeler du det piskede æg udover, ikke for meget, de skal kun fyldes halvt, måske lidt mere. De hæver op inde i ovnen.

Sæt dem i ovnen i ca 18-20 min - velbekomme! 🙂

 

0 Kommentarer
0

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');