Kyllinge kødboller ala Ikea

af Lene Clausen
Kyllinge kødboller ala Ikea

Jeg har lavet kyllinge kødboller ala Ikea!!. Jeg har en kæmpe svaghed for Ikeas kyllinge kødboller, de er så gode, derfor denne opskrift.

Vi ender altid i restauranten, hvor vi får kjöttbullar med kartoffelmos med allemannsretten sovs og tyttebær til. I efteråret, på en af vores Ikea ture, ser jeg på vej ud, til min store glæde, at man kan få kødbollerne på frost, både dem med svinekød og også dem med kylling. Jeg har nu smagt begge varianter og kan bedst lide dem med kylling. De passer også bedst ind i en sund kost.

Mit problem er, at jeg ikke lige har en Ikea i nærheden, så jeg tænkte, at jeg måtte forsøge selv at lave dem. Jeg synes faktisk denne opskrift rammer meget godt. Så er du også den der smutter i Ikeas restaurant efter kjöttbuller, så synes jeg bestemt du skal prøve denne opskrift.

Sovsen har jeg også lavet, den kommer her på bloggen om ganske kort tid. UPDATE: Sovsen er kommet på bloggen, du finder den her. Jeg lavede dog ikke kartoffelmos til, som ellers hører sig til. Der i mod lavede jeg broccoli blomkålsmos, det smager mindst lige så godt, som kartoffelmos, men det er jo en smagssag.

Kyllinge kødboller ala Ikea

Kyllingefarsen er nem at gå til. Det der tager tid er stegningen. De skal steges på alle sider, for ikke at ligne frikadeller, men være nogenlunde runde, som kødboller nu en gang er.

Til at starte med, hakker du persille og løg meget fint, jeg bruger min minihakker. Så blander du det i det hakkede kyllingekød med krydderier og æg. Det har godt af at stå og trække en times tid. Herefter steger du dem ved middelhøj varme på alle sider. Jeg lavede rigeligt, så der var til fryseren også. Så tager du bare det antal op du skal bruge, spiser dem kolde, aller luner dem i ovnen.

Jeg har tidligere lavet kyllinge frikadeller med hytteost, de er også virkelig gode og saftige!

Kyllinge kødboller ala Ikea og Sense:

1 HF3

Følg lovelymess.dk på Facebook, Instagram eller Pinterest

 

Kyllinge kødboller ala Ikea

Kyllinge kødboller ala Ikea

Kylinge kødboller ala Ikea

Jeg har lavet kyllinge kødboller ala Ikea!!. Jeg har en kæmpe svaghed for Ikeas kyllinge kødboller, de er så gode, derfor denne… Aftensmad Kyllinge kødboller ala Ikea European Udskriv
Serveringer: 6 pers Forberedelse: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

800 gr hakket kyllingekød

1 håndfuld panko rasp

2 æg

1 løg

1 håndfuld persille

1 tsk hvidløgspulver

½ tsk muskat

1 tsk Allround krydderi

1 tsk salt

½ tsk peber

Smør og olie til stegning

Sådan gør du

Start med at hakke persille og løg meget fint, har du en minihakker, kan den bruges. Kom kyllingekødet i en skål og bland persille og løget i, sammen med de resterende ingredienser.

Lad meget gerne farsen stå og hvile en times tid.

Tag en pande og kom olie og smør på, smelt ved middelhøj varme. Lav små runde kødboller og steg dem på alle sider, det tager lidt tid, men de bliver så flotte og er det hele værd.

Servér med kartoffelmos, flødesauce ala Ikea og tyttebær til - Velbekomme!

 

0 Kommentarer
1

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');