Laks på spyd med citron og timian

af Lene Clausen
Laks på spyd med citron og timian

Her kommer opskriften på laks på spyd med citron og timian. En let og lækker sommerret, som også gør sig godt på grillen. Jeg serverede nye kartofler og cremet sennepssauce med timian og hvidløg til, yummii! Laksespyddene er nemme at lave, så det er ren win-win.

I dag har min store datter Lærke været til eksamen i kemi, hun er ved at tage en HF og er lige straks færdig med første år. Kemi er ikke lige det fag hun er stærkest i, så vi frygtede faktisk lidt, at hun ikke ville bestå. Så glæden var stor og moderen stolt da hun fik et rigtig flot 4-tal, det er virkelig godt gået! Så nu mangler hun kun eksamenen i matematik, så kan hun holde velfortjent sommerferie.

Jeg sukker også efter sommerferie, synes den er virkelig tiltrængt og med udsigten til 14 dejlige dage i Spanien, ja, så kan det kun gå for langsomt.

Laks på spyd med citron og timian

Rå laks på spyd med citron og timian

Som nævnt højere oppe, er de nemme at lave. Faktisk skal du blot skære laksen i små kvadrater, skære citronen i tynde skiver og så sætte dem skiftevis på spydene. Herefter et par kviste frisk timian og så i ovnen. Mens de er i ovnen, kan du forberede en lækker salat til. Det er forresten vigtigt, at du ca 1 time før du laver lakespydene, lægger spydene i vand. Det gør, at de ikke brænder, når du kommer dem i ovnen. Du kan selvfølgelig også bruge spyd af metal og så er det naturligvis  lige meget.

Jeg købte sådan nogle laksesteaks og skar ud i tern. De er temmelig tynde i den ene ende, så der tager du bare to tern og sætter sammen på spyddet, inden du sætter citronskiven på. Citronskiverne skal være skæret tynde, da de ellers knækker når du bøjer dem og det ser pænest ud, hvis de er hele når de sidder på spyddet.

Laks på spyd med citron og timian og Sense:

1 HF3

Laks på spyd med citron og timian

Laks på spyd med citron og timian

Her kommer opskriften på laks på spyd med citron og timian. En let og lækker sommerret, som også gør sig godt på… Aftensmad Laks på spyd med citron og timian European Udskriv
Serveringer: 4 Forberedelse: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

6-7 laksesteaks

3 økologiske citroner

Frisk timian til pynt (tørret kan også snildt bruges)

Peber

8 spyd

Sådan gør du

Bruger du spyd af træ, lægger du dem i vand 1 times tid før du skal bruge dem.

Tænd ovnen på 175 gr. Skær laksen ud i lige store tern, er nogle af dem små, lægger du to sammen. Skær citronerne i tynde skiver. Start med at sætte et stykke laks på spyddet, bøj en citronskive og sæt på, så laks igen. Sådan fortsætter du til du har 5-6 stykker laks på spydene. Læg dem på en bageplade med bagepapir og krydr med lidt peber. Drys tørret timian ud over laksespydene eller læg friske timian kviste oven på. Nu skal de ind i ovnen i ca 15 min. Og så siger jeg velbekomme.

0 Kommentarer
0

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');