Lakserillette med skyr

af Lene Clausen
Lakserillette Laks laksesalat rillette

Lakserillette med skyr er egentlig blot et andet og lidt misvisende ord for laksesalat. Rillette laves egentlig af svin, som steges mørt i eget fedt og herefter konserveres i fedtet, lidt ala sylte. Men i dag kan du lave rillete af stort set alle kød og fede fisketyper.

Lakserillette smager rigtig godt og gør sig godt som en let frokost eller en lækker forret.  Og så er det meget nemt at lave. I går fik vi lakserillette med skyr til aften på ristet groft flute og en masse grøntsager til.

Jeg har set mange opskrifter, hvor rilletten er lavet på creme fraiche og mayonnaise. Personligt synes jeg det bliver for fedt, med den fede laks også, det er selvfølgelig en smagssag. Jeg har byttet creme fraichen ud med skyr, for at give lakserilletten lidt mere friskhed, specielt her i den dejlige varme vi nyder godt af i denne tid.

Og hvad er det lige der sker med vores vejr i øjeblikket?!?!? Det er jo helt fantastisk, at solen skinner fra morgen til aften og har gjort det i flere uger nu. Hørte i tv, at sidste år havde vi sammenlagt 13 sommerdage. Indtil videre i år, har vi allerede haft 11 sommerdage og det er altså kun d 25. maj. Lad det endelig fortsætte på denne dejlige måde – måske med et par byger ind i mellem, så landmænd og haveejere kan få lidt vand.

Lakserillette med skyr

Til lakserillette med skyr skal du bruge varmrøget laks, måske fra din lokale fiskehandler, så er det friskrøget. Du kan selvfølgelig også ryge det selv på grillen. Rygeflis kan du købe i de store supermarkeder og vejledningen står på flispakken.

Men skal det være meget nemt, så fiskehandleren eller supermarkedet. Du moser simpelthen laksen fint og blander den op med resten af ingredienserne. Som alt andet har lakserilletten godt af at stå og trække nogle timer eller til dagen efter på køl, men den er ganske udmærket, right away.

Servér den på groft ristet brød med stenbiderrogn og purløg på toppen – velbekomme!

Lakserillette Laks laksesalat rillette

Lakserillette med skyr

Lakserillette med skyr er egentlig blot et andet og lidt misvisende ord for laksesalat. Rillette laves egentlig af svin, som steges mørt… Alle Opskrifter Lakserillette med skyr European Udskriv
Serveringer: 4 Forberedelse:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

150 gr varmrøget laks

1,5 dl skyr

4 spsk mayonnaise

1/2 rødløg

1/2 tsk sennep

Saften af 1/2 citron

2-3 spsk purløg

Salt og peber

Sådan gør du

Start med at fjerne skindet fra laksen, hvis det ikke i forvejen er fjernet. Mos laksen fint med en gaffel.

Tag en skål og rør skyr, mayonnaise og sennep sammen. Hak rødløget fint og rør det i. Kom laksen i og rør rundt. Press citronen ud over igennem en si, for at undgå sten i rilletten. Klip purløget i fine stykker og rør i. Smag til med salt og peber.

Servér på ristet bør og pynt med purløg og stenbiderrogn

Lakserillette og Sense:

1 HF3

1/2FEDT

0 Kommentarer
0

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');