Oksekødsfad med kartoffellåg

af Lene Clausen
Oksekødsfad med kartoffellåg

Måske er oksekødsfad med kartoffellåg ikke lige den mest ideelle ret her i varmen. Men det var nu altså hvad jeg havde lyst til forleden og så er det jo det det skal være.

Jeg ville gerne lave en rigtig god hverdagsret, som indeholdt alle håndfulde efter Sense og det er lykkedes med oksekødsfad med kartoffellåg. Det er samtidig comfort food så det basker, cremet, smagfuld og vigtigt, kan skovles ind med en gaffel.

Jeg har set, at det i næste uge bliver endnu varmere end det er nu, pyyyyha. Godt jeg rejser til Spanien inden da, hvor varmen ikke er helt så vild. Det er jo helt ambivalent, at sige sådan. Flere har også sagt, hvorfor man rejser syd på i år, frem for at blive hjemme. Selvfølgelig rejser jeg efter godt vejr. Men lige så meget efter, at komme hjemmefra, nyde andre kulturer, sprog og ikke mindst mad. Jeg nyder at koble af, på den måde man gør når man er på ferie. Det gør jeg ikke på samme måde herhjemme, hvor vasketøjet hober sig op, der skal gøres rent osv. Og laves mad, men det gør jeg nu også når vi er ude at rejse, dog en lidt anden slags mad, da deres madvarer bare er langt mere friske, de er jo lige ved hånden, fra havet, frugttræerne osv. Det bliver fantastisk!

Oksekødsfad med kartoffellåg

Som sagt, en rigtig god hverdagsret. Og tilmed ret nem, at have med at gøre. Lidt hakke og snitte arbejde til at starte med. Men eller skal det meste bare på panden. Derefter op i et fad og så en tur i ovnen. Vent 40 min, pliiiing, der er serveret.

Spiser du efter Sense, er det en rigtig god ret, den overholder alle HF i en og samme ret. Det kan jeg godt lide 🙂

Prøv den og kommentér gerne, hvad du synes!

Oksekødsfad med kartoffellåg og Sense:

2 HF1-2

1 HF3

1 HF4

3 spsk fedt

Oksekødsfad med kartoffellåg

Oksekødsfad med kartoffellåg

Måske er oksekødsfad med kartoffellåg ikke lige den mest ideelle ret her i varmen. Men det var nu altså hvad jeg havde… Aftensmad Oksekødsfad med kartoffellåg European Udskriv
Serveringer: 3 personer Forberedelse: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

500 gr hakket oksekød

2-3 store kartofler

2 håndfulde champignon

3-4 store gulerødder

1 løg

200 gr revet ost

2,5 dl oksebouillon

2 spsk majsstivelse

2 spsk hvidløgspulver

1 tsk paprika

1 tsk muskat

1 tsk koriander

1 tsk muskat

1 knivspids cayennepeber

1 spsk Worcestershire sauce

Salt og peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 gr. Vask grøntsagerne og skær dem ud. Champignonerne i kvarte. Løget i lidt store stykker og gulerødderne i skiver. Skær gulerodsskiverne over på midten, hvis de er meget store. Kartoflerne skærer du ud i 1-2 mm tykke skiver.

Kom olie på en pande ved middel høj varme. Svits løget og kom champignonerne på. Herefter kommer du det hakkede oksekød på og gennemsteger. Kom alle krydderierne på, også majsstivelse og Worcestershire sauce. Rør det godt sammen og tilsæt oksebouillonen. Lad det koge op. Tilsæt gulerødderne og skru ned på middelvarme og lad det simre 5-10 min.

Tag et ovnfast fad og kom oksekødssaucen op i, fordel det over hele fadet. Kom osten på og fordel også det ud over hele fadet. Læg kartoffelskiverne på og kom lidt salt og peber på. Ind i ovnen i ca 40 min. Velbekomme!

0 Kommentarer
0

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');