Ovnbagte edamame bønner med parmesan og hvidløg

af Lene Clausen
Ovnbagte edamame bønner med parmesan og hvidløg

Her får du opskriften på ovnbagte edamame bønner med parmesan og hvidløg. Men pas på, de er frygtelig vanedannende 🙂

De er bare gode på nærmest alle tider af døgnet. Oven på en lækker salat, som snack til en god øl eller et godt glas vin. De er tilmed ultranemme at lave, derfor også perfekt til en dag du får gæster.

Jeg har i et stykke tid gået og overvejet noget. Jeg er jo en kæmpe sucker for kød og vi ved jo godt, at kød i kæmpe mængder måske ikke er det aller sundeste, hverken for os eller for miljøet.

Derfor har jeg besluttet, at indføre to kødløse dage om ugen herhjemme. Samtidig har jeg fået ny kødpusher, som er en smule dyrere end supermarkederne, så det er win/win med kødløse dage og lidt dyrere kød, det går lige op. Ved ikke om du kender kokken Thomas Rode? Han har lavet et koncept der hedder Rigtig Mad, her sælger han og hans kompagnoner lækkert økologisk kød, færdigretter og andet godt og der kommer hele tiden nye lækre sager til. Og nu tænker du, at det lyder vanvittig dyrt. Det er det egentlig ikke, når du tænker på, at alt er det bedste af det bedst. Men jeg synes du skulle tage et kig forbi.

Ovnbagte edamame bønner med parmesan og hvidløg

Der er egentlig ikke rigtig noget at være opmærksom på, når du laver bønnerne. Det skulle da lige være, at de ikke får for meget i ovnen 🙂 Ellers er de altså virkelig seriøst nemme. Og jeg har lavet dem med parmesan og hvidløg, jeg tænker at de vil smage skønt med et lille pift af chili også, sådan lidt ekstra spicy.

Salt og peber tilsætter du først lige når de er kommet ud af ovnen, lidt lige som med popcorn, det klistrer nærmest til dem, så ikke for meget, med mindre du eeeeeelsker salt! Men jeg vil råde dig til, lige at smage til mens du tilsætter salt og peber.

Ovnbagte edamame bønner med parmesan og hvidløg og Sense

1 HF3

2 spsk fedt

Ovnbagte edamame bønner med parmesan og hvidløg

Ovnbagte edamame bønner med parmesan og hvidløg

Her får du opskriften på ovnbagte edamame bønner med parmesan og hvidløg. Men pas på, de er frygtelig vanedannende 🙂 De er… Sense Opskrifter Ovnbagte edamame bønner med parmesan og hvidløg European Udskriv
Serveringer: 300 gr Forberedelse: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 3 voted )

Ingredienser

300 gr frosne pillede edamame bønner

2 spsk revet parmesan

1 tsk hvidløgspulver

2 spsk oliven- eller rapsolie

Salt og peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 gr og gør en bageplade klar med bagepapir.

Hæld bønnerne i en skål og bland dem med olien. Tag en anden skål og bland parmesan og hvidløgspulver sammen. Hæld blandingen ud over bønnerne og bland det godt sammen.

Læg dem i et lag på bagepladen og sæt i ovnen i 20-25 min, de må gerne blive lidt lysebrune. Tag pladen ud og krydr med salt og peber. Lad dem herefter køle af. Knæk dem fra hinanden og servér som de er. Opbevar dem i en lufttæt beholder, hvis ikke du får spist dem alle sammen med det samme 🙂

0 Kommentarer
3

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');