Spinatpesto m. chilisalt

af Lene Clausen
pesto, spinat, spinatpesto, salt, chili, chilisalt

Spinatpesto kan spises året rundt, for mig er pesto generelt en basisvare i mit køkken.

Pesto kan efterhånden laves ud af alle krydderurter og grøntsager. Spinatpesto er en af dem, en mild en af slagsen, og kan varieres i det uendelige, i denne opskrift er det min chilisalt. Bare et lille spark af chili, så det ikke overtager smagen fra den ret man nu spiser spinatpestoen til.

Jeg er meget glad for pesto, i alle afskygninger. Jeg spiser det på tomater, på kylling, laver pastaretter med pesto og jeg kunne blive ved.

Opskriften er nem og lige til at gå til. Den kræver dog, at du har en minihakker, blender eller lignende, så spinatpestoen kan blive cremet og uden store stykker spinat, hvidløg og mandler.

I denne opskrift bruges min chilisalt, opskriften på denne kan du finde her.

Spinatpestoen har godt af at trække et døgns tid på køl inden du bruger den, på den måde trænger smagen bedre ud i pestoen.

Opskriften er på ca 1,5 dl.

pesto, spinat, spinatpesto, salt, chili, chilisalt

Spinatpesto m chilisalt

Spinatpesto kan spises året rundt, for mig er pesto generelt en basisvare i mit køkken. Pesto kan efterhånden laves ud af alle… Sauce, pesto, dressing og vinagrettes Spinatpesto m. chilisalt European Udskriv
Serveringer: 1,5 dl Forberedelse:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

2 håndfulde helbladet frisk spinat (ca 100gr)
30 gr mandler
2 fed hvidløg
75 ml smagsneutral olie
1 tsk chilisalt
1 spsk citronsaft

Sådan gør du

Start med at skylle spinaten grundigt, put derefter spinaten i minihakkeren/blenderen. Pil hvidløgene og skær enden af, kom den op i minihakkeren/blenderen, sammen med de resterende ingredienser. Start minihakkeren/blenderen og kør til spinatpestoen har en cremet konsistens, smag til med mere chilisalt og citronsaft, hvis du synes. Opbevar spinatpestoen et døgns tid i køleskabet, herefter er den klar og har fået en lidt fyldigere smag.

Jeg bruger altid rapsolie i mine opskrifter, det er af den simple grund, at jeg ikke bryder mig om olivenolie. Men man kan sagtens lave spinatpestoen med olivenolie, det er blot en smagssag.

Spinatpesto og Sense:

1/4 HF1-2

3 spsk fedt

0 Kommentarer
3

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');