Sukkerfri rabarber jordbær saft

af Lene Clausen
Sukkerfri rabarber jordbær saft

Dette indlæg indeholder affiliate links

I dag har jeg stået på hovedet i rabarber, det er der kommet denne lækre sukkerfri rabarber jordbær saft ud af og de lækre sukkerfrie rabarbermuffins.

I dag er faktisk også årets varmeste dag og vi skriver altså kun d 29. maj, 28-29 grader, det er helt fantastisk!! Rabarber jordbær saften er virkelig forfriskende og lækker på sådan en dag som i dag, så er glad for, jeg besluttede, at det skulle være i dag den skulle laves.

Normalt indeholder saft en del sukker, faktisk kan sådan en omgang saft som denne indeholde omkring 2 dl sukker og det giver ca 1-1,5 L saft. Det er alligevel en del. Derfor er jeg så glad for Sukrin Original og Sukrin Gold, det er de bedste sukker erstatninger jeg har fundet. Og ja, det er lige præcis de to der er i sukkerfri rabarber jordbær saft. Hvorfor så ikke bare den ene slags, tænker du? Det skal jegfortælle dig! Sukrin Original giver lidt sådan en kold fornemmelse i munden, temmelig svært at forklare, men smager du det rent, så ved du præcis hvad jeg mener. Sukrin Gold minder om brun farin og giver en lidt uønsket farve til saften. Så for at dele sol og vind lige, tager jeg halvt af hvert.

Sukkerfri rabarber jordbær saft

Opskriften giver ca 1,5 L saft. Den bliver lettere koncentreret, så når du skal drikke det, kan du spæde op med lidt vand, dansk vand eller hvis det skal være ekstravagant, en smule mousserende vin, det smager dejligt.

Du skal bruge ca 500 gr rabarber og ca det samme af jordbær. Men lad det passe med rabarberstængerne, det er lidt på slum, når jeg laver sådan noget. Jeg tilsætter lidt Zero Drops Vanilla fra Bodylab. Du kan også bruge vanillepulver eller kornene fra en vanillestang, kog gerne vanillestangen med. Det må meget gerne buldrer koge hele tiden, bare sørg for at røre rundt, det skulle jo nødig brænde på.

Om du vil hælde saften igennem en sigte, eller et klæde efterfølgende, er op til dig. Med sigten bliver saften mere grumset og ja, mere klar med et klæde.

Jeg håber du har fået lyst til at lave denne forfriskende saft – skål! 🙂

Sukkerfri rabarber jordbær saft og Sense:

1/4 HF1-2

1/4 HF4

Sukkerfri rabarber jordbær saft

Sukkerfri rabarber jordbær saft

Dette indlæg indeholder affiliate links I dag har jeg stået på hovedet i rabarber, det er der kommet denne lækre sukkerfri rabarber… Alle Opskrifter Sukkerfri rabarber jordbær saft European Udskriv
Serveringer: 1,5 L Forberedelse: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

500 gr rabarber

500 gr jordbær

1,5 L vand

1 dl Sukrin Gold

1 dl Sukrin Original

1 økologisk citron

1-2 spsk Zero Drops Vanilla

 

Sådan gør du

Vask rabarber og jordbær godt, skær dem i mindre stykker, det behøver ikke være så fint, bare groft. Kom dem op i en stor gryde. skær citronen i skiver og kom i gryden. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det hele koge i ca 15 min.

Du kan nu vælge at hælde saften igennem en sigte og så på atamon skyllede flasker, eller at lade saften løbe igennem et viskestykke. Det er op til dig, jeg lader det løbe igennem et viskestykke, for at få en klarere saft. Sæt på køl og nyd med lidt vand, danskvand eller mousserende vin.

Saften holder sig 8-10 dage på køl.

0 Kommentarer
3

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');