Sukkerfrie chokoladekugler med hasselnøddefyld

Indlægget indeholder affiliatelinks

Her får du opskriften på disse sukkerfrie chokoladekugler med hasselnøddefyld.

Selvom man spiser sundt og gerne vil tabe sig, har man ind i mellem lyst til søde sager. Altså de der syndige, bløde og lækre søde sager. Ikke bare en vingummibamse, eller sådan noget. Selvom vingummibamser også er gode. Men som chokolade elsker gør en sådan bamse det ikke helt. Nææææh, der skal skrappere sager til, som for eksempel disse sukkerfrie chokoladekugler med hasselnøddefyld.

Men selvom disse chokoladekugler smager syndigt og does the trick, som man siger, fylder de ikke meget i regnskabet. Hvis du spiser efter Sense principperne, tæller én kugle 1 spsk fedt. Jeg får nok af 2-3 stk, sådan er det jo lidt med chokolade osv i den dur, så sparer du lidt fedt i løbet af dagen, så kan du med god samvittighed nyde nogle stykker af disse.

Jeg er ret glad for produkterne fra Funktionel Mad, i sær når jeg skal bruge sødemiddel. I chokoladekuglerne har jeg brugt Fibersirup. Det gode ved produkterne er, at forholdene mellem for eksempel almindelig raffineret sukker og sukker fra Funktionel Mad er den samme, derfor er det virkelig nemt at bruge. Jeg er mest fan af deres Sukrin Gold, som er et alternativ til brun farin og så selvfølgelig deres Fibersirup, som er brugt i chokoladekuglerne. Den er også rigtig god oven på skyr, yoghurt eller havregrød.

Hvis du ikke er så glad for kunstige sødemidler, kan du skifte det ud med dadler, så skal du bare tilsætte lidt mere vand i massen, da det ellers bliver meget tykt.

Sukkerfrie chokoladekugler med hasselnøddefyld

Det er en no-bake opskrift, så det er bare at få dem lavet og så en tur på køl, så er de så lækre til aftenkaffen, eller ja egentlig til hvad som helst.

Det er faktisk bare at komme alle ingredienserne op i en blender og blende rigtig godt, lade massen stå på køl, rulle kugler med en nød i midten. Hakke lidt nødder, smelte chokoladen og komme de hakkede nødder i. Så overtrækker du kuglerne med chokoladen og stiller dem igen på køl.

Flere kan jo desværre ikke tåle hasselnødder. Så det første spørgsmål jeg modtog omkring chokoladekuglerne var om man kan skifte hasselnødderne ud med mandler. Og ja, det kan du fint gøre.

Jeg håber du har fået lyst til at lave sukkerfrie chokoladekugler med hasselnøddefyld.

Sukkerfrie chokoladekugler med hasselnøddefyld og Sense:

1 kugle er 1 spsk fedt

 

Følg lovelymess.dk på Facebook, Instagram eller Pinterest

 

Sukkerfrie chokoladekugler med hasselnøddefyld

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *