Sukkerfrie mandelbidder med karamel og chokolade

af Lene Clausen
Sukkerfrie mandelbidder med karamel og chokolade

Indlægget indeholder affilliate links

I dag får du opskriften på sukkerfrie mandelbidder med karamel og chokolade, men du skal passe på, for de smager virkelig godt og er en smule vanedannende! De har en blød og cremet midte, ja jeg er bare en smule forelsket i disse lækkerlinger.

Opskriften har taget noget tid at udvikle, forskellige småjusteringer er gjort undervejs. Men nu er de til gengæld også helt fantastiske.

I går var en dejlig dag med skønne veninder, en tur ud og spise lækker mad og herefter til koncert med Queen Machine. Wauw, siger jeg bare, de gør det virkelig godt, med fedt sceneshow og fantastisk musik. Så er du bare en lille smule til Queens musik, så skal du unde dig selv, at komme til koncert med dem.

Selvom det ikke blev så sent i går, synes jeg alligevel jeg hænger lidt i bremsen i dag, så tænker jeg bare tager en stille søndag på sofaen. Har lige gårsdagens afsnit af “Bagedysten” tilgode.

Du også prøve at lave mine chokoladekugler med hasselnøddefyld.

Sukkerfrie mandelbidder med karamel og chokolade

At lave de her sukkerfrie mandelbidder med karamel og chokolade er lidt en process med flere steps. Så tag dig god tid og så er de klar til aftenkaffen. De tager tid, fordi de skal på køl af nogle omgange, men det er det hele værd.

Det er vigtigt at overholde målene, i sær på karamellen, da den ellers vil blive enten for blød eller for hård. Et andet godt råd er, at være omhyggelig med chokoladen når mandelbidderne skal overtrækkes. Hvis du får chokolade hele vejen rundt, holder de sig længere saftige og cremede inden i. Så det er helt klart det ekstra arbejde værd.

Om du vil pynte til sidst står dig frit for. Men tænker lidt kokos eller finthakkede mandler vil være rigtig fint. Og ja, jeg gik all in på guld og pink, cant help it. Jeg elsker guld, glimmer og i sær lyserød.

Jeg håber du har fået lyst til at lave de her fantastiske sukkerfrie mandelbidder med karamel og chokolade. I så fald vil jeg meget gerne se, så tag mig gerne med enten #lovelymess eller @lovelymess.dk på de sociale medier.

Sukkerfrie mandelbidder med karamel og chokolade og Sense:

1 spsk fedt = 1 mandelbid

 

Følg lovelymess.dk på Facebook, Instagram eller Pinterest

 

Sukkerfrie mandelbidder med karamel og sukker

Sukkerfrie mandelbidder med karamel og chokolade

Sukkerfrie mandelbidder med karamel og chokolade

Indlægget indeholder affilliate links I dag får du opskriften på sukkerfrie mandelbidder med karamel og chokolade, men du skal passe på, for… Alle Opskrifter Sukkerfrie mandelbidder med karamel og chokolade European Udskriv
Serveringer: 20-25 stk Forberedelse:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Mandelbund:

1,5 dl smuttede mandler

0,5 dl kokos

3 tsk smagsneutral kokosolie

2 tsk Fibersirup

2-4 dråber Zero Drops vanille

1 knivspids salt

Karamel:

120 gr Fibersirup

70 gr fløde

2-4 dråber Zero Drops vanille

1 knivspids salt

Overtræk:

200 gr mørk chokolade

Sådan gør du

Start med at smutte mandlerne. Kog vand og hæld det over mandlerne, lad dem stå 5 min, tjek om skindet har løsnet sig, ellers hælder du vandet fra og hælder igen kogende vand over et par minutter, nu kan du smutte dem.

Når alle mandlerne er smuttet hælder du ingredienserne, på nær kokosolien, til mandelbunden op i en blender eller minihakker og kører til du har en ensartet og jævn masse. Nu smelter du kokosolien i en gryde og hælder op til mandelmassen og kører til det er blandet godt ind i.

Hæld massen op på et stykke bagepair og form den med hænderne til en firkant, som er ca 1 cm høj. Herefter stiller du den på køl i ca 1 time.

I mens laver du karamellen. Tag en gryde og hæld ingredienserne til karamellen op i, det er vigtigt du vejer præcist af, da karamellen ellers bliver for blød eller for hård. Opvarm under omrøring til det koger. Skru herefter ned på 2-3 stykker, det skal stadig småsimre, men ikke koge. Lad det stå og simre i 20 min. Tag en kold ske, eventuelt kan du på forhånd have lagt den i fryseren. Dyp bagsiden i karamellen og se om det størkner, gør det det, er karamellen klar. Ellers lader du den koge lidt længere. Stil gryden på køl. Lad karamellen blive helt kold.

Tag nu både mandelbunden og karamellen ud og fordel karamellen ovenpå, den skal være så tyk, at den ikke løber ud over kanterne. Stil igen på køl i ca 15 min.

Tag mandelbunden med karamel ud af køleskabet og skær den ud i mindre firkanter, mine er ca 4-5 cm på hver led.

Tag en gryde, hæld vand i og kog det op, læg nu en dyb tallerken over og læg chokoladen i, når chokoladen er næsten smeltet, tager du tallerkenen af gryden, husk grydelap!!!

Så skal mandelbidderne overtrækkes. Det er der flere måder at gøre på, Jeg lægger en bid på en gaffel og overtrækker den på alle sider med en ske. Du kan også sætte mandelbidderne på en rist og hælde chokoladen ud over. Det er bare vigtigt det går lidt tjept, så olien i mandelbunden ikke smelter igen.

Lad dem køle helt af og pynt eventuelt med frysetørrede hindbær og guldstøv.

Og pas på, de er temmelig vandedannende!!!

0 Kommentarer
3

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');