Tallet på vægten

af Lene Clausen
Tallet på vægten

 

Indlægget tallet på vægten, har jeg tænkt meget over. Mest over hvordan jeg skal skrive det, uden at støde nogen, uden at gøre mig selv til helt, eller det modsatte. Jeg får rigtig mange dejlige beskeder på Instagram, facebook og mail, både med spørgsmål, om jeg vil hjælpe og rosende ord. Disse beskeder betyder alverden for mig. Samtidig tænker jeg også, er jeg virkelig så sej?!?!? Jeg er jo i bund og grund bare en kvinde, som i årevis har været overvægtig. Ikke meget, de der 10 kg, max 20 kg.

Mine mange år med overvægt

Jeg har ikke formået i alle de år, at få taget mig ordentlig sammen og komme i mål, 5 kg af, 7 kg på. Starter på mandag, holder det den første uge, hvor vægttabet er STORT 3-5 kg, yes, det motiverer helt vildt!!!! Anden uge, øv, kun -500 gr-1 kg. Jeg bliver ekstremt hurtigt utålmodig og når det ikke går som JEG vil have det. Så kan det også være lige meget. Hmm, starter igen på mandag, så er det dælme om at nyde weekenden med alle de ting jeg ikke må spise mens jeg taber mig.

Præcis sådan har mit liv været i årevis og det har virkelig været svært!! En falliterklæring hver gang, det er ret nedbrydende for et menneske, med en falliterklæring sådan ca hver 14. dag. Hvis man regnede sammen hvor mange kg jeg har tabt mig på alle de år. Godt nok de samme kg igen og igen. Men jeg lover dig, det er ikke så få kg 🙂 Da jeg begyndte på mit vægttab tilbage i november 2017, var det meget impulsivt, det er også grunden til, at min vejedag har været om torsdagen. Jeg sad onsdag aften og tænkte, jeg giver det en chance og ser hvad der sker. Tænkte jeg ville lukke op, dele ærligt min slingrende vej ned gennem talrækken. Det var grænseoverskridende at dele vægt, op og nedture. Men det har været det hele værd og den opbakning jeg har fået undervejs er fantastisk!!!!

Tilbage på sporet

Jeg er rendt lidt ud af sidespor med hensyn til det jeg egentlig ville med dette indlæg. Så jeg prøver lige at komme tilbage på sporet!.

Jeg ser rigtig mange der deler deres vægttabstal, specielt når det går rigtig godt og det er dejligt. Det har jeg også selv gjort. Men jeg ved også hvad det gør ved alle dem der kæmper og ikke kan få vægten til at falde, på trods af korrekt kost, motion og så videre. Det gør lige præcis, at man føler man gør noget forkert og føler man ikke kan. Et vægttab går op og ned. Nogle uger taber man sig, andre gør man ikke, det behøver der ikke at være en grund til. Kroppen er forunderlig og en kæmpe maskine, som, til dels, arbejder uafhængigt af hvordan vi synes den skal arbejde.

Ugentligt vægttab kontra gennemsnitligt vægttab

Så sidder du og sukker over alle de andres flotte vægttab. Tag det helt roligt, du er så godt på vej. Kig på dit gennemsnitlige vægttab, det bør ligge mellem 400 og 700 gr. Det er de tal der betyder noget. Ikke hvad du taber fra uge til uge, for det vil, som sagt svinge rigtig meget. Se bare min graf her, hvordan det er gået op og ned. vægt, graf, vægttabSkal lige beklage den helt lige streg i starten, men fik ny telefon undervejs, så måtte installere appen igen. Mit gennemsnitlige vægttab ligger på 520 gr, det er helt perfekt.

Så det jeg gerne vil sige med dette indlæg er, at du skal se bort fra det ugentlige vægttab og koncentrere dig om det gennemsnitlige vægttab. Det nytter ikke du dunker dig selv i hovedet, hvis du ikke har tabt noget, eller måske har taget på to uger i træk. Falder dit gennemsnitlige vægttab under 400 gr, så kan du begynde, at justere lidt i din kost, måske ved du godt hvorfor den er faldet, måske har du hygget lidt for meget, så ved du hva der skal til. Har du holdt den snorlige, så må du justere lidt i dine mængder eller forholdene mellem de forskellige fødevaregrupper.

Jeg håber dette indlæg har givet dig håb og motivation til, enten at komme i gang, fortsætte eller noget helt tredje. Jeg ved det blev langt, men jeg måtte altså ud med det 🙂

Kommentér gerne på indlægget, send mig en mail, en besked på Instagram eller Facebook 🙂

 

2 Kommentarer
5

Måske dette er noget for dig?

2 Kommentarer

Andrea april 21, 2019 - 12:20

Hej, rigtig spændende læsning! Rigtig godt gået! Må jeg spørge om hvor høj du er? Rigtig god søndag. Mvh

Reply
Lene Clausen august 6, 2019 - 16:50

Hej Andrea
Beklager den helt utrolige lange svartid, der er nogle indstillinger der ikke lige funker, så jeg har desværre ikke fået besked om, at du har kommenteret

Men anyway, jeg er 175 høj
Venligst Lene

Reply

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');