Tomat spyd med italiensk skinke og basilikum

af Lene Clausen
Tomat spyd med italiensk skinke og basilikum

Så er der italiensk inspirerede tomat spyd med italiensk skinke og basilikum. Den bløde og søde smag af cherry tomaterne, sammen med den salte smag af det lidt sprøde italienske skinke, det er altså virkelig godt. Jeg serverede dem med en grillet kotelet til, det var skønt. Men spydene går til al slags kød og også som en del af tapas anretningen. Jeg har også lavet en variation med champignon og bacon.

Vi går og overvejer en tur til Dubai næste forår, blev frarådet at gøre det om sommeren, da der vil være alt for varmt. Det er Livas konfirmationsgave, eller hvad man nu skal kalde det, hun skal nemlig ikke konfirmeres. Men jeg havde det sådan, at hun ikke skulle vælge at blive konfirmeret, for at få en fest eller rejse, eller hvad hun nu ville. Derfor sagde jeg til hende, at uanset hvad, så ville hun få en rejse eller en fest. Hun har nu overvejet og fundet ud af, at hun ikke vil konfirmeres og at det skal være en rejse. Så er spørgsmålet jo hvorhen og lige nu er det Dubai den står på. Men jeg kender ikke ret meget til Dubai. Så har du tips og gode råd til seværdigheder eller andet vi skal vide, så skriv meget gerne en kommentar til indlægget her.

Tomat spyd med italiensk skinke og basilikum

Det første du skal gøre, hvis du altså bruger træspyd, er at lægge dem i vand, ca 1 time før du skal bruge dem. Simpelthen for, at de ikke skal brænde når de bliver varme. Så skal skinken skæres over på langs og cherryto materne halveres. Jeg har valgt at ovnbage spydene, da stegte cherrytomater bliver lidt noget sjasket noget. Til slut dryssede jeg spydene med revet parmesan, det er så lækkert!!

Tomat spyd med italiensk skinke og basilikum og Sense:

1 HF1-2

1/2 HF3

1/4 spsk fedt

Tomat spyd med italiensk skinke og basilikum

Tomat spyd med italiensk skinke og basilikum

Så er der italiensk inspirerede tomat spyd med italiensk skinke og basilikum. Den bløde og søde smag af cherry tomaterne, sammen med… Alle Opskrifter Tomat spyd med italiensk skinke og basilikum European Udskriv
Serveringer: 4 Forberedelse: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

10 cherry tomater

8 skiver italiensk skinke

Friske basilikum blade

Parmesan

Spyd

Sådan gør du

Hvis du bruger træspyd, skal du lægge dem i vand ca 1 time inden du skal bruge dem. Tænd herefter ovnen på 180 gr.

Start med at halvere cherry tomaterne, skær herefter skinken over på midten, på langs. Tag et spyd og stik det gennem skinkestrimlen helt ude i den ene ende, sæt herefter en halv tomat på, så et basilikum blad, et halv tomat og sådan fortsætter du, så der er 5 halve tomater på et spyd. Når skinkestrimlen slipper op, tager du blot en ny strimmel og sætter på der hvor den anden stoppede.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, så skal pladen i ovnen i ca 15 min. Når de er ude igen, drysser du med revet parmesan. Og så er der ellers serveret.

0 Kommentarer
3

Måske dette er noget for dig?

Skriv kommentar

gtag('config', 'UA-118473619-1');